Kategorier
Annat

Köp fina tujor till din trädgård

Tujor är en klassisk och mycket populär trädgårdsväxt. De kan med fördel användas för att bilda en tät häck om du önskar det. Växten smälter in fint i din trädgård på ett naturligt sätt.

När du ska välja växter till din trädgård finns det många vackra och spännande växter att välja bland. Det finns färgglada blommor, vackra buskar och små gulliga träd samt en hel del annat som passar fint i din trädgård. En växt som finns i många trädgårdar runt om i landet är tuja som även kan stavas thuja. En tuja växer till skillnad från exempelvis en gran betydligt snabbare och växten är lättodlad. Du kan plantera några tujor i rad så får du en mycket fin och tät häck som du kan beskära efter önskemål.

Tujor trivs bra i det svenska klimatet

När du väljer växter till din trädgård är det viktigt att välja en sort som trivs där du bor. Tuja är Sveriges mest sålda trädgårdsväxt och trivs bra upp till odlingszon 5. När du planterar dem så se till att jorden är lätt fuktig och gärna har inslag av lera och mull. Undvik att plantera i sandig och grusig jord, för där trivs de mycket sämre. Du kan med fördel plantera en tuja på sommaren. Om du gör det bör du välja en krukodlad planta som har ett intakt rotsystem vid plantering. Se till att jorden alltid är fuktig och inte torkar ut så får du en tuja som håller länge.