Om oss

Välkommen till en sida som ska handla om Göteborg i allmänhet och företagande i staden i synnerhet. Vi kommer att gå igenom olika branscher, titta närmare på olika företag och ge vår syn på hur man ska lyckas med den verksamhet man driver – eller planerar att starta upp – i Göteborg.

Vi som skriver är själva företagare i staden och har så varit i många, många år och inom olika branscher. Vi vet hur företagsklimatet ser ut och vad som skiljer detta åt från andra större städer i Sverige. Vad ska man tänka på, helt enkelt? Den kunskapen ska vi förmedla vidare!

Göteborg är Sveriges framsida. Det torde inte vara något snack om den saken. Visst, vi må vara lite lokalpatriotiska, men faktum är att vi lever i en helt unik stad. Atmosfären, humorn, den lättsamma stämningen och de fantastiska människorna. Vädret till trots: Stockholm är, ärligt talat, inte i närheten av allt som Göteborg kan erbjuda. Vi hamnar i radioskugga, men vi finns och vi ger eko över hela världen. Göteborg har en stark industriell historia och vi är förknippade med hårt jobb, ärlighet och kvalitet i varje led. Att anlita ett företag i Göteborg är att välja trygghet och säkerhet – så resonerar man i övriga världen. Det är ett fint rykte som vi alla företagare måste fortsätta att leva upp till.

Här kommer vi att titta närmare på företag i Göteborg även ur kundens perspektiv. Vad är ett rimligt pris för den och den tjänsten? Hur ska man välja rätt företag? Vem kan man lita på – och vilka företag ska man försöka undvika? Vi ger tips, tankar och idéer om allt detta. Välkommen!