Kategorier
Hem

Braskaminer kan rädda oss undan vinterkylan och blasket i Göteborg

Har du skruvat ner temperaturen för att hålla elkostnaden nere? Det var ju fiffigt! I Göteborg är det dessvärre inte många hus som har sina braskaminer kvar.

Fryser du fötterna av dig i ett försök att minska värmekostnaderna? Att dra ner på värmen ett par grader är ett av de mest effektiva sätten att spara pengar på elräkningen. Nackdelen är att man går runt och huttrar, oavsett hur många yllekoftor och filtar man slänger på sig.

Med tanke på elpriserna och de bittra stormarna som drar in från Västerhavet varje vinter är det inte konstigt att många letar efter braskaminer i Göteborg. Med en kamin blir det inte bara gôtt och varmt inne, det blir himla mysigt också. Inget skapar trivsel som en knastrande brasa i hemmet.

I dagens Göteborg är braskaminer inte så vanliga i hemmen

Idag är det inte många som eldar för värmen i Göteborg. Förr låg röken tät över staden men nu finns förstås mer effektiva alternativ. En braskamin är dock ett riktigt bra komplement till din vanliga uppvärmning. Den håller dig varm och din elkostnad håller sig lägre under de kalla månaderna.

Du gör klokt i att tänka efter innan du installerar en braskamin i ditt hem. Beroende på hur ditt hus är utformat passar olika sorters kaminer olika bra. Det kan dessutom bli brandfarligt. Rådfråga en expert innan du sätter in en kamin. Då orsakar du inte bränder och får varma fötter på köpet.