Kategorier
Juridik

Viktigt med en rättvis bodelning

Att genomföra bodelning kan vara lättare sagt än gjort. Det är viktigt att det går rätt till och att alla parter blir nöjda. Som tur är finns det hjälp att få.

Ibland blir inte livet vad man tänkt sig. Trots de bästa av intentioner händer det tyvärr att en relation går i kras eller ett äktenskap måste avslutas. I sådana fall kan man behöva genomföra bodelning så att de inblandade parterna lämnar relationen med rätt andel tillgångar.

Bodelning kan faktiskt även bli aktuellt i en fullt fungerande relation. Det kan genomföras bodelning för att säkra ett arv som ska tillfalla enbart den ena parten och även detta ska bokföras enligt konstens alla regler för att juridiskt sett vara giltigt. Rätt ska vara rätt, helt enkelt.

Det finns experter på bodelning

Som tur är finns det experter på bodelning. Ja, faktiskt är det så att på de flesta advokatbyråer finns det jurister och bodelningsförrättare som kan ordna med det mesta kring en bodelning. Det kan handla om att få juridiska råd eller hjälp att styra upp hela bodelningen.

Det händer dessvärre ganska ofta att parter blir ovänner i en bodelning. Att dela ett hem rakt av kan vara svårare än det låter och för att förhindra att någon part känner sig förfördelad kan det vara bra att ta in hjälp utifrån. En rättvis och väl genomtänkt bodelning kan vara a och o för huruvida den framtida relationen kommer vara fungerande eller ej. En bra anledning till en lyckad bodelning som ligger i alla parters intresse.